Και το ταξίδι του Δικτύου μας συνεχίζεται…

Προτάσεις Σχολείων

Δημοτικό Σχολείο Νέου Μαρμαρά

Σπίτια του εποικισμού στο Ν.Μαρμαρά

2ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας

Η έκθεση ιστορικών κειμηλίων της Περαίας συγκροτήθηκε από τους μαθητές του ΣΤ2 του 2ου ΔΣ Περαίας με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας της Περαίας στα μεταπολεμικά χρόνια σε ανθρωπογεωγραφικό επίπεδο. Οι μαθητές θα προβούν στη συγγραφή κειμένου/λεζάντας για καθένα από τα αντικείμενα, θα τα γνωρίσουν μέσω των πληροφορητών, θα τα συσχετίσουν με την ιστορία του τόπου τους και θα τα χρησιμοποιήσουν ως αφόρμηση σε δραστηριότητες Δημιουργικής Γραφής.

Ο τίτλος εργασίας: «Με την παρέα του σήμερα, στην Περαία του χθες».

Γράφει η δασκάλα Σοφία Τσάτσου:

«Σκοπός μας να ανασύρουμε μνήμες από τον τόπο μας στα μεταπολεμικά χρόνια σε σχέση με τους ανθρώπους που έζησαν σε αυτόν, τις ασχολίες τους, τα καθημερινά τους αντικείμενα και τον χώρο που έζησαν. Οι φωτογραφίες είναι από τον πρώτο μας πληροφορητή, την κ. Σοφία, μητέρα μαθητή, η οποία, αν και νέα, έφερε αντικείμενα της γιαγιάς της και μας μίλησε γι’ αυτά μεταφέροντας διηγήσεις της δικής της μητέρας. Δημιουργήσαμε μέσα στην τάξη ως αρχή μία μικρή έκθεση ιστορικών κειμηλίων του τόπου μας. Ευελπιστούμε ότι με τη βοήθεια των άλλων τριών πληροφορητών μας θα ξεδιπλώσουμε το ανθρωπογεωγραφικό περιβάλλον της Περαίας μας και θα τη γνωρίσουμε καλύτερα. «

About Προφορική Ιστορία

Το Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο Αγωγής Υγείας με τίτλο «Προφορική Ιστορία: Ζωντανεύοντας την ιστορία της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής» αφορά τις σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπ/σης της παιδαγωγικής ευθύνης του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 κ. Δ. Σιδηρόπουλου και της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 κ. Αθηνάς Καγιαδάκη του 1ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας.
This entry was posted in συνέντευξη, σεμινάριο, φωτογραφικό υλικό, δράση, εκπαιδευτικό πρόγραμμα and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.