educanon.com ενεργητική θέαση βίντεο

κάνε κλικ

κάνε κλικ

Χρήσιμο εργαλείο για τις τελευταίες ημέρες της σχολικής χρονιάς, αφού με απλό και γεμάτο ενδιαφέρον τρόπο, μπορεί μέσα από εικόνα και ήχο να γίνει επανάληψη μεγάλου μέρους των ενοτήτων των διαφόρων μαθημάτων.

Η εξέλιξη του Παγκόσμιου Ιστού οδήγησε στη δημιουργία του Web 2.0, το οποίο περιλαμβάνει εφαρμογές και εργαλεία που δίνουν περισσότερες δυνατότητες στους χρήστες να μοιράζονται πληροφορίες, να συνεργάζονται online και να συνδιαμορφώνουν το περιεχόμενο. Βασικό γνώρισμα του Web 2.0 είναι η αμφίδρομη και πολύπλευρη επικοινωνία και η διαδραστικότητα μεταξύ των χρηστών και των πληροφοριών. Κατ΄ αυτό το τρόπο δημιουργείται ένας διάλογος μεταξύ των χρηστών και μια συμμετοχική κουλτούρα. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν στη συλλογική ενημέρωση, να προσθέτουν και να επεξεργάζονται πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και να ανταλλάσσουν απόψεις.

Με το educanon ενσωματώνουμε ερωτήσεις σε βίντεο που φιλοξενείται στο YouTube, Vimeo ή TeacherTube, και παρακολουθεί τις απαντήσεις των μαθητών σας.
Καθώς οι μαθητές παρακολουθούν το βίντεο (μέσα από eduCanon), και  φτάνει ο χρόνος  κατά τον οποίο έχετε τοποθετήσει ένα ερώτημα, το βίντεο σταματά αυτόματα, και το ερώτημα εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Ο μαθητής  διαβάζει και απαντά στην ερώτηση, στη συνέχεια κάνει κλικ στο «Υποβολή». Ακολουθεί η δική σας εξήγηση και  φαίνεται αν η απάντηση που επέλεξε ήταν λανθασμένη, ή επιβεβαιώνει ότι ήταν σωστή. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Συνέχεια», το βίντεο συνεχίζει να παίζει αυτόματα έως ότου έρθει η επόμενη ερώτηση.

Είναι πραγματικά πολύ καλή εφαρμογή για να προσθέσετε βίντεο στα μαθήματα σας, βοηθώντας τους μαθητές να παραμείνουν εστιασμένοι. Οι μαθητές βλέποντας μικρότερο κομμάτι από το βίντεο και γνωρίζοντας πως ακολουθεί σε λίγο κάποια άσκηση, είναι πιο συγκεντρωμένοι, πιο παρατηρητικοί. Επειδή η πλατφόρμα eduCanon χρησιμοποιεί HTML5 και  όχι Flash, αναπαραγωγή λειτουργεί πολύ καλά σε ένα iPad.

Με το  educanon μπορεί ο κάθε δάσκαλος να κάνει την παρουσίαση του μαθήματος του στο προσωπικό του site, εμπλουτίζοντάς το με επιπλέον πληροφορίες, παραπομπές σε χρήσιμες ιστοσελίδες και ερωτήσεις κατανόησης.

Το βίντεο μπορεί να είναι είτε δημόσιο,  είτε να το μοιραστεί με τους μαθητές του αφού εγγραφούν.

Οδηγίες:

Μπαίνουμε στο www. educanon.com και κάνουμε sign in
Πατάμε build για να αρχίσουμε. Η οθόνη μοιράζεται στα δύο (δεξιά και αριστερά)
Αριστερά λοιπόν γράφουμε τον τίτλο που θέλουμε και το αντικείμενο που θέλουμε να διδάξουμε
Επιλέγουμε από select your grade αυτό που θέλουμε (εγώ συνήθως χρησιμοποιώ 3rd-5th)
Στο search or paste βάζουμε το link από το βίντεο που θέλουμε να επεξεργαστούμε.Bild02
Αμέσως μετά εμφανίζεται το βίντεο δεξιά και το βάζουμε να παίζει
Επιλέγουμε Bild Question σε όποιο χρονικό σημείο του βίντεο θέλουμε και στο πλάισιο δεξιά γράφουμε την άσκηση-ερώτηση που θέλουμε (μπορώ και να την ηχογραφήσω!). Από κάτω συμπληρώνουμε τις πιθανές απαντήσεις και μαρκάρουμε αυτην που είναι σωστή.
Κάνουμε save questionat σε συγκεκριμένο χρόνο – τον χρόνο που μου δείχνει το χρονόμετρο δεξιά, κάτω από το βίντεο.
Αν έχουμε κάνει λάθος, το αλλάζουμε/διορθώνουμε με update
Bild03Με τον ίδιο τρόπο εισάγουμε και άλλες ερωτήσεις
Οταν τελειώσουμε, πατάμε finish build
Στην αρχική σελίδα στο πάνω μενού, στο Lessons βρίσκεται η ταινία που δημιουργήσαμε
Δεξιά, το πορτοκαλί «κουμπί» είναι το share, για να κοινοποιήσουμε το βίντεο, το πατάμε, και θα εμφανιστούν ο σύνδεσμος και ο κωδικός.

αναδημοσίευση: Anna’s Pappa blog